עכו: מסעדת שף, אבל במחירים הוגנים

ביום חמישי האחרון אירחו שף מאהרן פארס ויוסף טנטורי הבעלים של מסעדת ביילסאן במדרחוב בן עמי בעכו, את שף עומר עילוואן (בוגר משחקי השף ועד לאחרונה גם מסעדת עלה גפן הידועה) בערב שכולו על טהרת המטבח הערבי, אך עם טוויסט עדכני. ביקור במסעדה קצת אחרת

לנסוע לעכו בשביל לאכול? בטח שכן. אני מודה בשיא הכנות שבעבר לא הייתי מחובבות העיר הזו ובכלל בחודש אוגוסט הלוהט אני עצלה מתמיד. יצא לי כבר להיות בעבר בכמה מסעדות בעכו וקיבלתי תמיד את הרושם שבדגים וסלטים עסקינן. אז הלכתי אדישה משהו למסעדת ביילסאן, אבל טעיתי.

ביילסאן היא אחת המסעדות הנעימות והמיוחדות שיצא לי להיות בהן, ובהמשך תבינו מדוע. חמישי האחרון היה גם סיבה טובה לחגוג יום הולדת שנה למסעדה נרקח תפריט מיוחד שכלל פתיחה, מנות ראשונות למרכז השולחן, עיקריות לבחירה וקינוח לבחירה וכול זאת בליווי יינות לבנים ואדומים של יקבי רמת הגולן שנמזגו חופשי.

בין המנות המיוחדות שהוגשו היו גם: קוקי סאן ז'אק על קרם גזר וקציפת ירקות ובצלי פנינה, סיניה דג חלבי, תבשיל דג ים טרי, עם עגבניות טריות על האש, בזיליקום, צנוברים, וטחינה מעושנת, טבעות פילה עגל טבעות נתחי פילה עגל, על ריזוטו פריקי, קרם תפו"א, וציר תאנים. האמת שרק מלכתוב את כל אלו כבר עולה בי תיאבון מחודש, ממה שטעמתי אהבתי במיוחד את  המנה הראשונה שכללה חציל עם לבנה, סלט העוף הקליל ואת המנה העיקרית 'שלי', היא הנתחי פילה עגל עם קרם תפוחי האדמה. אחר כך הגיעו הקינוחים, בינהם מלאבי מעולה ושערות קדאיף.

ביילסאן בערבית הוא  צמח בעל פרחים לבנים שממנו מופקים קטורת ומור בשמים מקורו בחצי האי ערב ויש לו כמה יתרונות מרפא, כך אומרים. בכל מקרה אהבנו את השם. 

המסעדה נפתחה בחודשים האחרונים, ברחובה הראשי של העיר עכו, בן עמי, והיא מביאה סטייל קצת שונה לעיר. בשונה ממסעדות הדגים והחומוסיות הרבות בעיר העתיקה, ביילסאן רוצה להביא טעמים חובקי עולם, אך עדיין להישאר נאמנים גם למסורת מבית אמא ולהציע מעת לעת ספיישלים מיוחדים מהמטבח הערבי האותנטי בהגשה יוקרתית אך במחירים הוגנים.

אווירה במסעדת ביילאסן 2 צילום יפית בשבקיןהבעלים הינו יוסף טנטורי, היפסטר חביב וצעיר, בן 25,  בן למשפחת טנטורי הענפה שחיה בעכו כבר 70 שנה, שהלך בעקבות אביו, עיסא טנטורי, בעל מסעדת כף החומוס הידועה ובעלת המוניטין של 27 שנים בעיר העתיקה. "זה נכון שאני צעיר אבל אני מביא עימי נסיון רב", אמר לי יוסף בחיוך עדין ונעים, "מה מיוחד בנו?  אנחנו מביאים משהו אחר אבל עדיין מסורתי. המחירים שלנו מעולים ואנחנו לא מתפשרים על איכות וחומרי גלם". התפריט מגוון ואפשר למצוא בו ארוחות בוקר, סלטים קרים וחמים, מנות ביניים מיוחדות, פסטות בעבודת יד, ומנות עיקריות של בשרים, דגים ופירות ים.

בתור חובבת אסתטיקה מושבעת, אחד הדברים שהכי כבשו אותי במסעדה זה העיצוב המושקע שלה, כשרואים שנעשתה כאן חשיבה והוכנסה רגישות. רק תראו את החלונות האלו, תענוג. המסעדה מתחלקת לשניים. חלל המסעדה ומרפסת רחבת ידיים והיא שוכנת בבניין יפהפה משנת 1940, הנועד לשימור,  ששימש כבנק מלווה וחיסכון. על פי סממני הבניין ניתן לשער כי הבית נבנה במקור עבור משפחה אמידה מערביי עכו, אשר ביקשה לגור בעיר המנדטורית מחוץ לחומות העיר.

המסעדה לא נופלת ברמתה מכל מסעדה תל אביבית נפוחה אחרת, אבל במחירים נוחים ונגישות, הנה אחת הסיבות מדוע: הבניין עבר שימור ע"י האדריכלית רותם זאבי ושיפוץ על ידי האדריכלית ומעצבת הפנים לואחז חמזה ששמרה על האותנטיות של המבנה והצליחה לשלב בחן וביצירתיות את הישן לצד החדש בהרמוניה מושלמת. האלמנטים העיצוביים הרבים שמקשטים את פנים המסעדה כמו: המשרביות, (אלמנט סבכה עשוי עץ האופיני לאדריכלות האסלמית), אריחי הריצוף, הכריות בצבעוניות עזה שמעטרות את הספות, והמנורות נלקחו מהתרבות הערבית העתיקה, וצבעי הפסטל החמים מתכתבים דווקא עם העיצוב החדשני והמודרני של היום. העיצוב המיוחד והאותנטי משווה למסעדה אווירה של אלף לילה ולילה.

מסעדת ביילסאן, רח' בן עמי 19, עכו, שעות פתיחה: א'-שבת: 09:00-24:00; טל': 04-8550959

צלעות טלה בגריל על מצע קרם בטטה וחיטת פריקי במסעדת ביילסאן צילום יפית בשבקין
צלעות טלה בגריל על מצע קרם בטטה וחיטת פריקי במסעדת ביילסאן צילום יפית בשבקין

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

*הכנס את הקוד בתמונה כדי לשלוח תגובה